Splošni pogoji poslovanja

Telegrami za mami je spletna platforma s spletno trgovino za nakup izdelkov in storitev, ki so dostavljeni v obliki telegrama.

Z naročilom telegrama preko spletne strani www.telegramizamami.si ali preko kontaktne telefonske številke 068 153 806 ali elektronske pošte info@telegramizamami.si, obljavljene na spletni strani www.telegramizamami.si, naročnik potrjuje, da je seznanjen s pogoji poslovanja spletne strani in da jih v celoti sprejema.

Nakupovanje v spletni trgovini

Naročanje v spletni trgovini Telegrami za mami je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu.

Paketek Telegrami za mami vsebuje:

  • izbrane izdelke
  • voščilnico z osebnim posvetilom
  • darilno vrečko s pentljo

Postopek nakupa poteka v štirih enostavnih korakih:

Izdelki so pregledno razporejeni v prvem koraku nakupa. Posamezen izdelek si je možno natančneje ogledati in prebrati opis s klikom na fotografijo. Želene izdelke je možno poljubno dodajati v košarico s klikom na gumb »izberi«. Gumb se bo preimenoval v “izbrano”, s ponovnim klikom na “izbrano” pa se izdelek odstrani iz košarice. Celotna vsebina košarice je vidna tudi v zgornjem desnem kotu strani.

V drugem koraku nakupa je potrebno vpisati posvetilo, ki bo izpisano v voščilnici. V temu namenjen okvir vpišete poljubno besedilo, ali pa izberete enega izmed pripravljenih besedil. Izbrano pripravljeno besedilo lahko poljubno spreminjate. Ko dodate svoj podpis, lahko nadaljujete na naslednji korak naročila.

V tretjem koraku naročila je potrebno izbrati podobo pečata na voščilnici in barvo traku, s katerim bo zaprta darilna vrečka.

V četrem koraku je potrebno vnesti podatke plačnika in podatke prejemnika oz. prejemnice telegrama. Vsi podatki označeni z zvezdico so obvezni.

Telefonsko številko prejemnice je potrebno vpisati, da jo lahko kontaktiramo, v kolikor je dostavljalec ne najde na navedenem naslovu. V kolikor telefonske številke prejemnice ne poznate, vpišite svojo.

Pred končno oddajo naročila se še enkrat izpišejo izdelki v nakupovalni košarici, vaše posvetilo ter podpis. S klikom na gumb za izbran način plačila zaključite nakup in potrjujete, da ste v celoti seznanjenimi z našimi pogoji poslovanja in jih tudi sprejemate. O vašem naročilu vas bomo obvestili tudi po elektronski pošti na e-naslov, ki ste ga navedli. V primeru, da elektronske potrditve o nakupu ne prejmete, nas o tem obvestite na e-naslov info@telegramizamami.si ali telefonsko številko 068 153 806.

Poslovanje s spletno trgovino Telegrami za mami poteka v slovenskem jeziku. Pridržujemo si pravico, da zaradi ugotovljenih nepravilnosti v postopku naročila ali nezmožnosti izpolnitve naročila izjemoma (delno ali v celoti) odstopimo od izvedbe naročila, v tem primeru pa bomo kupca nemudoma obvestili po e-pošti oz. telefonu.

Dostava je mogoča samo na naslove v Sloveniji. Po dogovoru tudi v tujino.

Cene

Vse cene v spletni trgovini Telegrami za mami so prodajne cene v evrih (EUR) z vključenim ddv in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila. Končni ceni je v zadnjem koraku naročila dodan strošek dostave. Višina ddv je izračunana in prikazana v zadnjem koraku nakupa, ob končnem izračunu zneska. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave.

Plačilo

Naročene izdelke je mogoče plačati na več načinov:

  • z nakazilom na poslovni račun podjetja
  • s kreditno kartico
  • preko sistema PayPal
  • preko sistema Valu oz. Moneta.

V primeru, da se odločite za način plačila z nakazilom na poslovni račun podjetja, boste po elektronski pošti prejeli predračun s podatki o naročilu in referenčno številko naročila. Plačilo izvedete z nakazilom na naš transakcijski račun, pri tem pa kot namen nakazila obvezno navedete referenčno številko naročila.

V kolikor se odločite za plačilo po predračunu vam toplo priporočamo, da nam pošljete potrdilo plačila, da lahko telegram čim prej odpremimo. Sicer bo odpremljen, ko bo plačilo na računu. Če plačate s kreditno kartico ali sistemom PayPal, bo vaše plačilo vidno takoj.

Sprejem naročil in dostava

Dostava je mogoča le na naslove v Sloveniji. Naročila v tujino so možna po predhodnem izrednem dogovoru.

Spletna naročila sprejemamo vsak dan, 24 ur na dan. Naročila preko telefona sprejemamo vsak dan od 8. do 15. ure. Dostava telegrama bo izvedena v najkrajšem možnem času, odvisno od časa oddaje naročila.

Dostava v Ljubljani (v porodnišnico ali na poljuben naslov):

Z opcijo dostave “hitra pošta”: Praviloma bodo pošiljke oddane do 14. ure dostavljene še isti delovni dan, pošiljke oddane po 14. uri pa bodo dostavljene naslednji delovni dan. Naročila oddana po 14. uri v petek ali med vikendom, bodo dostavljena v ponedeljek (v kolikor ponedeljek ni praznik). Naročila oddana na praznik, bodo dostavljena naslednji delovni dan.

Z opcijo dostave “priporočena pošiljka” je možna dostava na zasebne naslove po Sloveniji, čas dostave je od 1 do 3 delovne dni od zaključenega naročila.

Dostava po Sloveniji (v porodnišnice ali na poljuben naslov):

Z opcijo dostave “hitra pošta”: Praviloma bodo pošiljke oddane do 11. ure dostavljene še isti delovni dan, pošiljke oddane po 11. uri pa bodo dostavljene naslednji delovni dan. Naročila oddana med vikendom, bodo dostavljena v ponedeljek (v kolikor ponedeljek ni praznik), naročila oddana na praznik, pa bodo dostavljena naslednji delovni dan.

Z opcijo dostave “priporočena pošiljka” je možna dostava na zasebne naslove po Sloveniji, čas dostave je od 1 do 3 delovne dni od zaključenega naročila.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih naročil ne odpravljamo. V kolikor želite dostaviti telegram v porodnišnico in menite, da bo prejemnica že doma, nam lahko posredujete njen domači naslov. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da nas kontaktirate na navedene kontakte in po najboljših močeh se bomo potrudili, da vaši zahtevi ugodimo.

Stroški dostave s hitro pošto po Sloveniji znašajo 6,90 EUR in so vključeni v zadnjem koraku spletnega naročila oz. se dodajo znesku vrednosti izdelkov. V ta znesek je vključena darilna embalaža, kompletiranje in odprema ter dostava s Hitro pošto, ki jo izvaja Pošta Slovenije. Dostava je izvedena v najkrajšem možnem času s pazljivim rokovanjem, kar pomeni, da bo izdelek dostavljen v lični embalaži.

Strošek dostave s priporočeno pošiljko je 3 eur, čas dostave pa od 1 do 3 delovne dni od zaključka naročila.

Pridržujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če ocenimo, da bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito.

Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec določil ob oddaji naročila. V primeru spremembe naslova in s tem povezanimi dodatnimi stroški dostave, je te stroške dolžan poravnati kupec sam pred ponovno dostavo naročila.

V primeru, da telegrama ni mogoče dostaviti (ga prejemnica ne želi sprejeti, prejemnice ni mogoče najti na navedenem naslovu, niti se ne javlja na navedeno telefonsko številko) bo telegram dostavljen plačniku.

Dostava v porodnišnice se izvaja v skladu z navodili porodnišnic in pogoji poslovanja.

Preklic naročila

Naročnik lahko svoje naročilo prekliče v roku ene ure od prejema potrdila o naročilu, ki ga je prejel na elektronski naslov vpisan ob oddaji naročila. Preklic naročila je potrebno sporočiti na elektronski naslov info@telegremizamami.si ali na telefonsko številko 068 153 806. V primeru, da naročilo v tem roku ni preklicano, je pogodba o nakupu med podjetjem MASHKA TM, podjetje za trgovino, svetovanje in storitve, d.o.o., in kupcem nepreklicno sklenjena.

Reklamacija

Spletna stran oz. trgovina Telegrami za mami spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Zato se kot ponudnik po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec lahko poveže telefonsko na številko 068 153 806 ali po elektronski pošti na info@telegramizamami.si. Morebitne pritožbe glede dokazane nedoslednosti, napake na izdelku oz. glede napačne vsebine pošiljke oz. telegrama prejemnici, uporabniki pošljejo ponudniku preko elektronskega naslova info@telegramizamami.si ali na naslov MASHKA TM d.o.o., Vodnikova 211, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pisna pritožba mora biti podana najkasneje v sedmih (7) dneh od dostave telegrama in mora biti natančno vsebinsko obrazložena. Po preteku tega roka kupec izgubi pravico do povračila denarja od ponudnika storitve.

Spletna trgovina Telegrami za mami bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo ter sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si kot ponudnik prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru, da je prišlo do poškodbe telegrama med transportom, o tem nemudoma obvestite dostavno službo in nas o reklamaciji obvestite na info@mashka.si. V primeru, da ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako, vam ga bomo zamenjali ali vrnili vaš denar. Tudi v tem primeru mora biti izdelek v nerabljenem stanju in v originalni embalaži oz. v takem stanju, kot ste ga prejeli.

Porodne zgodbe

Na spletni strani Telegrami za mami je možno vpisati in oddati svojo porodno zgodbo, ki bo objavljena v temu namenjeni rubriki na strani. Avtorice odgovorov, ki jih vnesejo pod temu namenjena vprašanja na spletni stran, jamčijo za njihovo verodostojnost ter pravicami nad oddanim fotografskim materialom, ustvarjalci spletne strani Telegrami za mami pa oblikujejo končna besedila zgodb. Ustvarjalci lahko z zgodbami in fotografskim materialom prosto razpolagajo za namene ozaveščanja o porodnih in starševskih temah ali za namene promocije podjetja in spletnih strani v lasti podjetja MASHKA TM, podjetje za trgovino, svetovanje in storitve, d.o.o.

V primeru, da je prejemnica telegrama ob telegram prejela tudi povabilo k oddaji porodne zgodbe z unikatno kodo, je ob pravilni izpolnitvi vseh vprašanj, priložitvi fotografije in uspešni oddaji, upravičena do darila. Darilo po svoji presoji določi podjetje Mashka. Vkolikor oddani materiali niso primerni za objavo, lahko podjetje avtorico zapisa pozove k popravku oz. dopolnitvi. Če avtorica dopolnitve ne pošlje, porodna zgodba ne bo objavljena na spletni strani in avtorica ni upravičena do darila.

Kuponi za oddajo porodne zgodbe so izdani na ime prejemnice in niso prenosljivi.

Varovanje podatkov

Politika varovanja podatkov spletne strani Telegrami za mami

Vsi vaši podatki, ki so posredovani ob nakupu ali sodelovanju z našo spletno stranjo, so obdelani in varovani skladno z veljavnimi predpisi. Zavezujemo se k spoštovanju vaše zasebnosti in skrbnem varovanju osebnih podatkov. Vsi posredovani podatki naših strank so brezpogojno varovani kot poslovna skrivnost skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov iz Uradnega lista RS (Uradni list RS, št. 59/99, 57/01, 59-2/01).

Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za namene poslovanja podjetja MASHKA TM, podjetje za trgovino, svetovanje in storitve, d.o.o. (ponudba, nakup izdelkov, račun, komunikacija v zvezi z naročilom, obveščanje o ponudbi, pošiljanje informativnega gradiva).

Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe podjetja Mashka. Osebni podatki naših strank nikoli ne bodo posredovani tretjim osebam. Za kakršna koli dodatna vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu info@mashka.si ali info@telegramizamami.si.

Piškotki

Spletna stran telegramizamami.si uporablja piškotke, in sicer izključno z namenom zagotavljanja najboljše uporabniške spletne izkušnje in učinkovitejšega delovanja spletne strani. Obvestilo o piškotkih se vam na strani prikaže ob vašem prvem obisku, z nadaljno uporabo naše spletne strani telegramizamami.si pa se z uporabo piškotov na strani strinjate! Podatkov, ki se zberejo s pomočjo piškotkov ne posredujemo in ne bomo posredovali tretjim osebam.

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Za več podatkov o nastavitvah brskalnika za blokiranje in filtriranje piškotkov obiščite www.aboutcookies.org.

Spremembe in avtorske pravice

Pridružujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako pogojev poslovanja kot spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Vse vsebine na spletni strani Telegrami za mami so last podjetja MASHKA TM, podjetje za trgovino, svetovanje in storitve, d.o.o. in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja.

Pogoji poslovanja so veljavni od 27.11.2017.